۸ دی ۱۳۸۸، ۱۸:۳۳

مجتبوی خبر داد:

80 درصد آب مصرفی در ایران به فاضلاب تبدیل می شود

80 درصد آب مصرفی در ایران به فاضلاب تبدیل می شود

مشهد - خبرگزاری مهر: رئیس همایش ملی الگوهای توسعه پایدار در مدیریت آب گفت: حدود 80 درصد آب مصرفی شهرهای ایران به فاضلاب تبدیل می شود.

به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، سید مجتبی مجتبوی بعد از ظهر سه شنبه در اولین نشست مطبوعاتی این همایش در نمایشگاه بین المللی مشهد، افزود: با وجودی که 98.6 درصد شهرها از آب با کیفیت استفاده می کنند اما از 30 درصد شبکه خای تصفیه پساب ها استفاده شده است.

رئیس همایش ملی الگوهای توسعه پایدار در مدیریت آب با اشاره به بحران کم آبی در کشور و به ویژه خراسان رضوی اظهار داشت: خراسان رضوی یک میلیارد متر مکعب آب بیش از آنچه که هر ساله تجدید می شود در بخشهای مختلف مصرف دارد که به زودی ما را به نقطه بحرانی نزدیک می کند.

مجتبوی در رابطه با بیان اینکه از حدود 40 سال پیش موضوع ممنوع شدن بهره برداری از دشتهای بحرانی را داشتیم، تصریح کرد: این قوانین نتوانسته مانع برداشت آب از منابع زیرزمینی شود بنابراین باید طرح های اثر بخشی و نتیجه گرایی را در دستور کار داشته باشیم.

وی موضوع آبهای زیرزمینی در خراسان رضوی را بسیار حساس ارزیابی کرد و افزود: این درحالیست که در دشت مشهد سالانه 136 میلیون متر مکعب مازاد برداشت آب را داریم از طرفی 250 میلیون متر مکعب نیز از آنجا برای مصارب شرب استفاده می شود که این اضافه برداشتها باعث مرگ دشت می شود.

رئیس همایش ملی الگوهای توسعه پایدار در مدیریت آب منابع آبی دشتها را تجدید ناپذیر دانست و گفت: در این صورت شاهد خشک شدن قنات و چاه ها، نشت زمین و در پی آن ایجاد وضع بد اقتصادی و اجتماعی خواهیم بود.

مجتبوی الگوهای مصرف براساس بانک جهانی را برای آب آشامیدنی هر نفر معادل یک و برای بهداشت 100 متر مکعب در سال عنوان کرد و در مقایسه آن با آمار ایران بیان داشت: در ایران این ارقام حدود 70 درصد بیشتر از استانداردهای جهانی است.

وی گفت: سرانه مصرفی آب جهان حدود 580 متر مکعب برای هر نفر است که این رقم در ایران هزار و 300 متر مکعب بوده که به معنای اتلاف منابع است.

مجتبوی تاکید کرد: استفاده از تکنیک های فنی به تنهایی موثر نیست و باید با چشم انداز توسعه پایدار و مدیریت روشهای نو به کار گرفته شود تا بتوان از بحران آب جلوگیری کرد.

رئیس همایش ملی الگوهای توسعه پایدار در مدیریت آب موضوع فرهنگ و آموزش را بسیار جدی که همه باید در آن مشارکت کنند ارزیابی و خاطرنشان کرد: باید زمینه هدایت آئین نامه های دانشجویی به سمت صنعت آب فراهم شود و ارتباط ارگانیک بین صنعت و دانشگاه بیشتر شود و پایان نامه های دانشجویی با مشارکت بخش خصوصی به سمت نیازهای واقعی جامعه و صنعت آب پیش برود.

همچنین در این نشست سید مهدی میرشرقی دبیر اجرایی همایش نیز بحران آب را چالش جدی بالفعل و بحران بالقوه آینده است گفت: برای موثر واقع شدن حرکتی نیازمند حرکتی جمعی هستیم لذا توسعه پایدار رویکردی است که این همایش دنبال می کند.

دبیر اجرایی همایش افزود: همایش ملی الگوهای توسعه پایدار در مدیریت آب در سطح ملی تعریف و اطلاع رسانی شده اما اولویت منطقه ای است.

میرشرقی فراخوان همایش را در سه مرحله دانست و افزود: فراخوان سوم که دعوت از شرکت کنندگان و مقاله نویسان است که از طریق اینترنت بود و تا 30 دی ماه فرصت ارسال مقالات تمدید شده است.

وی در کنار همایش از برگزاری دو برنامه جانبی خبر داد و یادآور شد: کارگاه های آموزش در 29 بهمن ماه و نمایشگاه صنایع و بخش خصوصی دخیل در بحث آب اول اسفندماه روز همایش در هتل پردیسان برگزار می شود.

دبیراجرایی این همایش طرح تجلیل از خادمان آب را از دیگر برنامه های پایانی همایش بیان کرد و گفت: هر کدام از دستگاه ها و سازمانهایی که دستورالعمل تجلیل از خادمان را دارند در این همایش آنها را معرفی و قدردانی می کنند.

کد خبر 1008116

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha